Utilizarea site-ului

Site-ul www.atelieruldecristal.ro, denumit in continuare si “Atelierul de Cristal”, este detinut si administrat de asociatia Copiii de Cristal, avand urmatoarele date de identificare: adresa sediu social str. Aurel Vlaicu, Nr. 26bis, loc. Brașov, jud. Brașov, IBAN: RO79 RZBR 0000 0600 0843 5061, Raiffeisen Bank, Sucursala Braşov, Reprezentată de GABRIELA PLOPEANU – preşedinte.

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.atelieruldecristal.ro  implica citirea, intelegerea si acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare.

Atelierul de Cristal isi rezerva dreptul de a aduce modificari si actualizari ale site-ului si ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. Atelierul de Cristal isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de redactare, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil.

Atelierul de Cristal nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Atelierul de Cristal la nici o actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Asociatia Copiii de Cristal prin intermediul Atelierului de Cristal pot suferi modificari ulterioare. Confirmarea comenzii si implicit a stocului si a pretului de vanzare, este efectuata doar dupa procesarea acesteia de catre reprezentantii Atelierului de Cristal. Continuarea utilizarii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate.

 

Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului Atelierul de Cristal pot si sunt incurajati sa lase comentarii si alte comunicari pe site, sa transmita sugestii, intrebari sau sa solicite informatii, atat timp cat limbajul utilizat este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este: obscen, illegal, amenintator, defaimator si nu incalca drepturile de proprietate intelectuala. De asemenea, continutul nu include virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu Atelierul de Cristal, respective nu sunt e-mailuri in masa sau alta forma de spam.

Persoanele care utilizeaza continut tendentious, adresa de e-mail false, transmit mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice, sau in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate.

In cazul mantiunilor si comentariilor aprobate pe site,  replici sau recenzii etc, formulate de utilizatorii site-ului, se considera ca respectivul utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda Atelierului de Cristal dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

 

Drepturi de proprietate intelectuala

Tot continutul site-ului www. atelieruldecrital.ro este proprietatea Asociatiei „Copiii de Cristal” si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Asociatiei Copiii de Cristal a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Atelierul de Cristal poate oferi utilizatorilor printr-un accord scris, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica punctual pentru elementele specificate in scris, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului www.atelieruldecristal.ro.

 

Confidentialitate

Asociatia „Copiii de Cristal” respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor; Atelierul de Cristal si Asociatia „Copiii de Cristal” se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului, oferta si politica firmei.

telierul de Cristal si Asociatia „Copiii de Cristal” nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs. de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.atelieruldecristal.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.atelieruldecristal.ro. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail.

Asociatia „Copiii de Cristal” nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru sau din pricina actiunilor unor terte persoane.

Prin creearea unui cont de utilizator pe site-ul Atelierului de Cristal, utilizatorul va primi comunicari comerciale din partea www.atelieruldecristal.ro doar in masura in care si-a exprimat acordul expres, selectand optiunea corespunzatoare. De asemenea, informarile prin newsletter sau alte alterte sunt confidential, Atelierul de Cristal rezervandu-si dreptul de a selecta utilizatorii carora le va trimite un anumit tip de continut.

 

Expeditie, livrare, costuri de transport

Livrarea comenzilor se poate realiza prin:

– ridicarea comenzii de catre client, personal sau printr-un delegat, de la sediul Asociatiei „Copiii de Cristal”, situat in Brasov, Str. Aurel Vlaicu, 26 bis, in intervalul luni-vineri, 9:00-15:00.

– Prin expedierea coletului prin Posta Romana, cu plata ramburs

– Prin intermediul firmei de curierat ……, cu plata ramburs.

Transportul este platit de catre client, in functie de metoda de livreare aleasa. In functie de destinatie, greutatea si marimea coletului, la aceasta suma mai pot fi adaugate costurile aferente stabilite de curier. Costul expeditiei va fi comunicat si agreat in momentul confirmarii comenzii de care reprezentantii Atelierului de Cristal.

Comanda si plata

Prin finalizarea comenzii, clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte. Atelierul de Cristal nu este responsabil pentru eventuale daune survenite ca efect al completarii eronate a datelor din comanda (intarzieri de livrare a coletelor). In acest context, toate taxele de transport pentru retrimiterea comenzii vor fi suportate de client.

Odata finalizata comanda, utilizatorul si-a dat acordul sa fie contactat prin mijloacele puse la dispozitie (email, telefon) in vederea confirmarii comenzii.

Atelierul de Cristal  isi rezerva dreptul de a refuza si anula o comanda, cu notifcarea prealabila a clientului, fara a fi trasa la raspundere, a i se pretinde daune, si fara a exista obligatii intre parti, in urmatoarele cazuri:

– in cazul in care plata online nu s-a confirmat

– in comanda nu sunt specificate datele corecte, ori sunt incomplete

– clientul a mai facut comenzi pe site-ul www.atelieruldecristal.ro pe care le-a refuzat ulterior

Plata se poate face:

– in numerar, la livrare (sistem ramburs).
– prin transfer in contul Asociatiei Copiii de Cristal: IBAN: RO79 RZBR 0000 0600 0843 5061, Raiffeisen Bank, Sucursala Braşov, Reprezentată de GABRIELA PLOPEANU – preşedinte. Coletul pleaca catre client numai dupa ce plata a fost confirmata in sistem, respectiv banii au intrat in contul nostru bancar. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore.

 

Garantie si returnare

„Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. ” Art. 4,b Cap. I, ORDONANTA nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Clientii www.atelieruldecristal.ro pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 10 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

Atelierul de Cristal poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.

Atelierul de Cristal va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare:Legea 365/2002 privind comertul electronic si Legea 51/2003 pentru aprobarea OG 130/2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta.

Produsele care urmeaza a fi schimbate/returnate in perioada de garantie se trimit prin curier/Posta Romana sau se aduc personal la adresa: str. Aurel Vlaicu, nr. 26bis, Brasov, insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor.

Defectele vizibile se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin defect vizibil se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia de catre client a produselor se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care pachetul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

Eliberarea de raspundere

Atelierul de Cristal nu este raspunzator pentru potentialele daune care pot interveni din surse externe, dar necesare intretinerii site-ului online cum sunt serverele pe care este gazduit, si nici nu garanteaza ca emailurile trimise nu contin virusi sau alte componente informatice cu caracter daunator, ca nu contine omisiuni, intreruperi sau intarzieri de operare si transmitere a datelor catre utilizatori. Utilizatorii Atelierului de Cristal acceseaza site-ul pe raspunderea lor, Asociatia Copiii de Cristal nefiind responsabila pentru eventuale daune directe sau indirecte cauzate prin accesarea si navigarea pe site-ul www.atelieruldecristal.ro.

Articolele si parerile exprimate in cuprinsul materialelor publicate pe site, respective pe blogul Atelierului de Cristal sunt asumate in intregime de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a www.atelieruldecristal.ro.

Atelierul de Cristal isi rezerva dreptul de a anula comenzile pentru produse afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi eronate.

Politica de retur
Pentru orice conflict aparut intre Atelierul de Cristal si clientii sai se va cauta o rezolvare pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul Asociatiei „Copiii de Cristal”.
Returul produselor se realizeaza tinand cont de urmatoarele:

–          Contravaloarea transportului produselor catre Atelierul de Cristal va fi suportata de client;

–          Produsele trebuie sa fie in starea in care au fost primite, sa nu fie folosite sau uzate. Se pot returna doar in ambalajul original fara ca acesta sa fie deteriorat (scotch lipit direct pe cutie ori cu urme de lovituri)

–          Orice semn de uzura existent pe ambalaj, respectiv pe produse atrage anularea dreptului de returnare. Produsul este considerat folosit atunci cand produsul sau ambalajul prezinta urme de uzura (modificari fizice, lovituri, rupturi, zgarieturi etc.)

–          Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri etc.

Pentru mai multe informatii contactati serviciul de relatii clienti al Atelierului de Cristal prin email (comenzi@atelieruldecristal.ro) sau telefonic la nr. 0268 708 150.

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca Atelierul de Cristal nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.