Atelierul de Cristal este prima structură de economie socială din ţară destinată persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Atelierul funcţionează în cadrul Asociatiei „Copiii de Cristal”, care are ca beneficiari copii şi tineri cu autism sau alte tulburări asociate, activă în judeţul Brasov incă din 2006. Proiectul face parte din programul Voluntar de Profesie, al Fundaţiei Vodafone Romania.

Cu ajutorul terapeuţilor şi al voluntarilor, beneficiarii care lucrează în cadrul atelierului realizează manual diverse obiecte, vandute ulterior prin intermediul magazinului nostru on-line:

* Decoraţiuni

* Bijuterii

* Cutii de bijuterii

* Picturi pe sticlă

* Obiecte promoţionale

* Lumanări parfumate şi decorative

* Lumanări de menaj

* Tablouri

* Decoraţiuni de Crăciun/Paste

* Felicitari handmade

Fiind o structură de economie socială, atelierul nu urmăreste obţinerea de profit, scopul său fiind integrarea în campul muncii a beneficiarilor, sporindu-le increderea în sine şi limitand dependenţa de familie sau aparţinatori.

O altă ramură de activitate a atelierului reprezintă etichetarea/ambalarea, activitate prestată pentru diverse firme partenere, potrivită pentru beneficiarii nostri.

Putem realiza orice sarcină sau activitate manuală, repetitivă asa că, nu ezitaţi sa ne contactaţi<hyperlink> pentru a vedea cum putem colabora.

Povestea Asociaţiei „Copiii de Cristal” a început în anul 2006, la iniţiativa unui grup de părinţi ai căror copii au fost diagnosticaţi cu autism sau cu alte tulburări asociate. Asociaţia, precum şi primul Centru de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate, au luat naştere din dorinţa şi necesitatea de a le oferi copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi din Braşov şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care nu sunt oferite de asistenţa publică garantată de statul român. Echipa de terapeuţi a Asociaţiei „Copiii deCristal” este formată din 10 profesionişti din domeniile asistenţă socială, psihopedagogie, psihologie clinică şi kinetoterapie. În prezent, asociaţia asistă 65 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 2 şi 57 ani. Mulţi dintre aceştia provin din familii cu venituri modeste cărora asociaţia le asigură plata terapiilor prin fondurile atrase prin acţiuni de fundraising.